Banner Setesdal Mineralmesse


SETESDAL MINERALSHOW

29-31 juli 2011 in Evje, Norway


Het omtrent 60 km ten noorden van Kristiansand gelegen Evje is een natuurlijk centrum voor steen-gerelateerde activiteiten. Hier kun je zelf mineralen verzamelen in een aantal van de oude pegmatiet groeves, waar nog regelmatig mooie vondsten gedaan worden. Er zijn drie zeer mooie mineralogische exposities in de directe omgeving. Het is mogelijk een ondergrondse excursie door de mijngangen van de Flt mijn mee te maken. Met een ouderwets goede rockshop en een steenslijper-werkplaats wordt het geheel gecomplementeerd. Verder zijn er hier nog legio andere attracties die een bezoek aan het natuurschone Setesdal tot een eerste klas ervaring maken.

Click the picture in order to download printable versions
Zonsondergang boven Oddestemmen

Welkom op de 6-e Setesdal Mineralenbeurs!

Wij heten u van harte welkom in het geologische hart van Noorwegen. Geen enkel gebied in Noorwegen is beter geschikt om een mineralenbeurs te organiseren. De Setesdal mineralenbeurs biedt een breed assortiment aan kristallen, fossielen, sieraden en kado-artikelen in steen.

De beurs vindt plaats op het terrein van de Oddestemmen Steinsliperi en Camping.

Zowel hobbyverzamelaars als handelaars tonen hun nieuwe aanwinsten. Behalve verkoop zijn er vaak ook mogelijkheden tot ruil

Belangrijke informatie over de beurs:

De beurs start vrijdag 29 juli 10:00 uur en duurt tot zondag 31 Juli 17:00 uur. De toegang tot de beurs is voor bezoekers geheel GRATIS!

Het Fennefoss geomuseum is zoals gebruikelijk vertegenwoordigd met een spannende activiteit. Dit jaar zal er een een tombola worden gehouden met vooral mooie mineraaltjes als prijs. Verder kunnen bezoekers hun magnetische zintuig laten testen in het unieke aardbol-experiment. U kunt hier ook zelf gevonden mineralen en stenen laten determineren.

De oddestemmen Steeenslijperij geeft op vaste tijden demonstraties van het slijpen van stenen.

Sieraden ontwerper Marta Rakowska demonstreert het vervaardigen van haar fraaie sieraden in zilver. Zij verkoopt tevens zelf gemaakte sieraden op de beurs.

Er zal een kleine expositie zijn met mineralen van het Fennefoss geomuseum en deense fossielen.

In het caf is er servering van koffie, frisdranken, wavels, broodjes, hotdogs en soep. Hier kunt u ontspannen genieten van een versnapering en een praatje maken met verzamelaars uit binnen- en buitenland.

's Avonds kunnen zowel standhouders als bezoekers in het caf relaxen, of boven het kampvuur een worstje grillen. Zaterdag avond is er een groot barbecue feest, toegankelijk voor iedereen die zich vooraf heeft aangemeldt!

De Evje Mineralsti, de meest spannende plaats om mineralen te verzamelen in Noorwegen, is slechts een steenworp verwijderd van de mineralenbeurs. Een absolute aanrader!

De gedeeltelijk gerestaureerde Flt nikkelmijn bevindt zich op ca. 1,5 km van het beursterrein. Hier kunt u dagelijks een spannende ondergrondse tocht door de oude mijngangen maken onder leiding van een deskundige gids. Dit was eens de grootste nikkelmijn in Europa en is van cruciaal belang geweest voor de economische ontwikkeling van Evje en de gehele regio.

In Evje-Iveland bevinden zich drie beduidende museums met geologische exposities. Het Mineralparken is bekend voor een fraaie collectie internationale mineralen. De collectie in het gemeentehuis in Iveland is in 2009 geheel vernieuwd. Behalve spannende details over de geschiedenis van de mijnbouw in dit gebied, kunt u hier ook veel leren over het gebruik van mineralen in de moderne samenleving. Het Evje og Hornnes geomuseum Fennefoss heeft een breed assortiment plaatselijke mineralen, en tevens mineralen van andere delen van het land. De exposities worden op dit moment n voor n vernieuwd, en zijn in het bijzonder geschikt voor leergierige schoolkinderen en volwassen die meer willen weten over het belang van geologie voor industrie en technologie!

In Iveland bevinden zich 5 mijntjes die aangesloten zijn bij de Ivelandsgruver en waar men tegen betaling mineralen mag verzamelen.

Via de links hier beneden kunt u meer informatie vinden over het programma van de mineralenbeurs, het Setesdal en alle overige attracties, activiteiten, ovenachtingsmogelijkheden etc.

Het terrein van de Oddestemmen Steinsliperi is groot genoeg om plaats te bieden aan nog meer standhouders! Neem gaarne contact op met ons, en we vinden gegarandeerd een mooie plaats!


HET PROGRAMMA VAN DE SETESDAL MINERALSHOW   FURTHER DETAILS
GEOLOGISCHE ATTRACTIES IN HET SETESDAL: GEOLOGICAL ATTRACTIONS
OVERIGE ATTRACTIES IN HET SETESDAL: OTHER ACTIVITIES
DIENSTEN IN HET SETESDAL: SERVICES
SETESDAL MINERALSHOW 2008 - Movie   SETESDAL MINERALSHOW 2008 - Movie
SETESDAL MINERALSHOW 2008 - Pictures   SETESDAL MINERALSHOW 2008 - Pictures
SETESDAL MINERALSHOW 2007 - Pictures   SETESDAL MINERALSHOW 2007 - Pictures
SETESDAL MINERALSHOW 2006 - Pictures   SETESDAL MINERALSHOW 2005 - Pictures
MINERALEN VAN HET SETESDAL   MINERALS OF THE SETESDAL
IMPRESSIES VAN HET SETESDAL   VIEW OF THE SETESDAL
MIJN LINKS   geological links


logokrs.jpg               map Norway/Danmark/Sweden               brommeland.jpg


Voor meer informatie kunt U contact opnemen met:

Oddestemmen Steinsliperi
4735 Evje - Noorwegen
(+47) 37930161
email: steinsliperi@oddestemmen.com


600x150


Oddestemmen Steinsliperi

600x150